Průvodce ketogenní stravou - příklad, keto recepty, výsledky, potraviny

V zásadě je ketogenní strava vlastně způsob rekalibrace metabolismu, kdy je tělo nuceno nahradit sacharidy a sacharidy potravinami a tělesným tukem jako zdrojem energie. Jakmile jsou zdroje glukózy vyčerpány, játra přeměňují tuk v potravinách a zásoby tělesného tuku na ketony a mastné kyseliny, které používá jako zdroj energie pro buňky.


Keto dieta je extrémně efektivní způsob, jak eliminovat tukové zásoby bez ztráty svalové hmoty, pokud je správně aplikován.


V tomto článku:


V tomto článku najdete všechny informace, které potřebujete jako začátečník na ketogenní stravě. Zjistěte, jaké jsou hlavní výhody stravy, ale také jaká jsou rizika, jídelníčky, recepty, možné výsledky, povolené, ale i zakázané potraviny, jakož i názory a rady odborníků na výživu.


Co je keto dieta, jak tělo indukuje ketózu


Určení těla, aby přešlo z glukózy na tuk, se nazývá indukce ketózy. Účelem ketogenní stravy je udržet tělo v tomto stavu po dobu nejméně 4–6 týdnů.


K navození ketózy musí tělo drasticky omezit spotřebu sacharidů, což znamená vyloučit všechny. sacharidy a sacharidové produkty z každodenní stravy. Další podrobnosti o povolených a zakázaných potravinách krátce poté.


Když je glukóza vyčerpána, játra to kompenzují spalováním tuků a syntézou ketonových těl, které se používají jako alternativní zdroj energie pro tělo. Čím rychleji je stav ketózy vyvolán, tím rychleji začne tělo využívat k akumulaci energie nahromaděné na těle, břiše, bocích atd.


Nejrychlejší způsob, který můžete vyvolat tělo ve stavu ketózy je černý pól. Existují také keto doplňky stravy, které také mají schopnost tento proces trochu zrychlit a pomoci vám překonat příznaky a nepohodlí po hladu uhlohydrátů v prvních dnech.


Objednávejte přímo z oficiálních webových stránek výrobce za akční cenu sníženou o 50%.


Vyčerpání zásob glukózy a přechod do ketózy trvá 24 hodin až několik dní. Nejjednodušší způsob, jak zjistit, zda jste v ketóze, je použití glukometru, který měří také ketolátky v krvi. Doporučujeme model CareSens Dual, spolehlivý a vysoce kvalitní glukometr, který měří glukózu a ketolátky a je kompatibilní s testy KetoSens.


Pokud jde o omezení sacharidů, obecné pravidlo je snížit je na méně než 30–50 g denně. K tomu je nutné přesně znát množství sacharidů obsažených v každé potravině. Abyste splnili tento požadavek, budete si muset vytvořit denní menu, jinak se tělo nedostane do stavu ketózy.


Jaké druhy potravin můžete při ketogenní stravě jíst - keto recepty, menu, doplňky stravy


Ve srovnání s jinými typy diet není ketogenní strava příliš omezující, pokud jde o potraviny, které můžete jíst, jedinou výjimkou jsou sacharidy a sacharidy. Níže jsou uvedeny dva seznamy, jeden s povolenými druhy potravin a druhý s typy potravin, které jsou ve standardní keto dietě zakázány.


Objednávejte přímo z oficiálních webových stránek výrobce za akční cenu sníženou o 50%.


Dieta během ketogenní stravy by měla zejména zahrnovat potraviny s vysokým obsahem tuku, středním obsahem bílkovin a velmi nízkým obsahem sacharidů.


Takže máte povoleno jíst:

Pokud jde o potraviny, které nesmí jíst, je ketogenní strava opravdu velmi přísná. V následujícím seznamu najdete všechny druhy potravin, které jsou v této dietě zakázány:


Pokud jde o denní poměr tuků, bílkovin a sacharidů, měly by tyto hodnoty spadat do následujících hodnot:


Jako počet kalorií se doporučuje minimálně 2 000 kalorií pro ženy a 2 500 kalorií pro muže.


Doplňky stravy


Doplňky stravy Keto mohou pomůže vám rychleji vstoupit do stavu ketózy a zmírní nepohodlí způsobené tímto stavem v prvních několika dnech Doporučujeme šumivé tablety Keto Guru, které, jak jsem řekl, urychlují indukční proces ketózy a usnadňují proces adaptace na tento fyziologický stav těla.


Napsal jsem a, které vám doporučuji přečíst, abyste získali jasnější názor na tento produkt založený na 100% přírodních ingrediencích.


Můžete také získat přístup tam, kde si můžete objednat doplněk na speciální cena, mnohem nižší než cena lékáren v Česko.


Tablety mají ve svém složení aktivní složky získané z přírodních rostlinných extraktů. Doplněk nemá žádné nepříznivé účinky a nemá žádné kontraindikace pro použití.


Výhody keto diety


Pomocí ketogenní stravy je možné eliminovat tuky nahromaděné v těle a vrstvy uložené na břiše, bocích, hýždích, aniž by bylo ohroženo zdraví a ztráta svalové hmoty.


Hlavní výhody této stravy jsou:


Samozřejmě, jako každá jiná strava, má své výhody i nevýhody. V níže uvedeném seznamu zjistíte, jaká jsou hlavní rizika a nevýhody této stravy.


Rizika a nevýhody ketogenní stravy


Jaké výsledky lze získat pomocí keto diety


Pokud budete postupovat podle pokynů pro ketogenní dietu a nepodvádíte, můžete snížit až 1 kg tuku týdně. Tato dieta má navíc mnoho důležitých dlouhodobých výhod.


Objednávejte přímo z oficiálních stránek výrobce za akční cenu sníženou o 50%.


Pokud jde o dobu, po kterou musí být tělo ve stavu ketózy, podle lékařů a odborníků na výživu by to mělo být 4–6 týdnů.